Boc: Pedeapsa pentru munca la negru va ajunge la închisoare

Autor: Mediafax 20.02.2011

Modificările pregătite pentru Codul Muncii vor flexibiliza piaţa şi îi vor ajuta pe români să găsească mai repede un loc de muncă, inclusiv prin extinderea peroadei de încheiere a contractelor pe durată determinată, a declarat, duminică, premierul Emil Boc, într-o videoconferinţă cu prefecţii.

El a susţinut că România se află pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte contractele de muncă pe durată determinată, angajatorii având mari reţineri în a decide ocuparea posturilor din cauza duratei de doar 24 luni, în condiţiile în care activitatea acestora derulată pe baza unui program UE poate dura 3-4 ani.

Premierul a apreciat că extinderea perioadei contractelor pe durată determinată de la 24 luni la 36 luni va avea efecte benefice pentru piaţa muncii.

Boc a mai arătat că pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitată doar la aplicarea unei amenzi, ci va ajunge chiar la închisoare.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că există posibilitatea ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru modificările Codului Muncii, o decizie urmând să fie luată după discuţii în Coaliţie şi în Guvern. Citiţi mai mult despre pedeapsa pentru munca la negru pe www.mediafax.ro