Alcatel-Lucent: Depindem de operatorii telecom

Autor: Roxana Cristea 21.02.2011

Vânzările furnizorilor de echipamente de telecom au fost şi anul trecut sub presiune, fiind ghidate în mare parte de rezultatele în scădere ale operatorilor de telefonie mobilă, dar pentru acest an veştile sunt mai bune, spune Raoul Ros, preşedintele Alcatel-Lucent pentru Europa de Sud-Est.

"Noi depindem foarte mult de operatori, dacă lor le merge bine şi nouă ne merge la fel", a declarat el, precizând că anul 2010 a fost unul dificil pentru piaţa de telecomunicaţii şi implicit şi pentru furnizori. "Ne aşteptăm la veşti mai bune în acest an, pe fondul revenirii economiei." Ros a adăugat că Alcatel-Lucent a avut deja discuţii cu grupurile Vodafone, Orange şi Deutsche Telekom cu privire la introducerea tehnologiei 4G în subsidiarele acestora.

Anul trecut, Alcatel Lucent a făcut împreună cu Orange o demonstraţie 4G LTE în Republica Moldova, iar operatorul pregăteşte lansarea comercială a serviciilor. În România, LTE va fi lansată în următorii 3-5 ani şi le va permite operatorilor să facă faţă creşterii exponenţiale a traficului de date mobile şi să îşi diminueze costurile operaţionale.

Alcatel-Lucent a efectuat ieri, pentru prima dată în România, o demonstraţie publică a capabilităţilor tehnologiei 4G LTE, care permite transferuri de date la viteze de până la 100 MB/s într-o reţea radio. În prezent, reţelele operatorilor locali mobili asigură transferuri de date cu viteze de până la 21,6 MB/s. "Tehnologia 4G LTE garantează o performanţă mai mare în reţea, viteze mai bune şi asigură o experienţă mai bună pentru utilizatorul final", a precizat Ros.