Peste 90 de firme înmatriculate până marţi în Programul de sprijinire a debutanţilor în afaceri

Autor: Cuncea Elena Cristina 22.02.2011

Peste 90 de firme au fost înmatriculate până marţi în cadrul Programului de sprijinire a debutanţilor în afaceri, prin care aceştia pot beneficia de finanţare nerambursabilă de până la 10.000 de euro, cele mai multe societăţi având ca domeniu de activitate întreţinerea şi repararea auto.

"Începând cu 11 februarie şi până astăzi (22 februarie - n.r.) s-au înregistrat la ofiicile Registrului Comerţului un număr de 657 microîntreprinderi în cadrul Programului de sprijinire a debutanţilor în afaceri, din care 518 sunt rezervări de nume, 48 sunt pe flux şi 91 sunt deja înmatriculate", se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Implementarea a Programelor pentru IMM-uri (ANIPIMM).

Firmele înmatriculate îşi pot depune, începând de marţi, şi planurile de afaceri.
Cele mai multe din cele 91 de societăţi sunt din domeniul întreţinerii şi reparaţiilor auto (13), urmate de cele cu domeniu de activitate fabricarea pâinii, prăjiturilor şi produselor proaspete de patiserie (6) şi de restaurante (5).

De asemenea, cea mai mare parte a firmelor sunt din Cluj, Argeş şi Bihor, fiecare câte 7, în Bucureşti fiind înmatriculate doar două societăţi.