MAE: Deocamdată, nu sunt date despre români din Noua Zeelandă afectaţi de cutremur

Autor: Miruna Badea 22.02.2011

Ambasada României în Australia a luat legătura cu preoţii români, cu consulul onorific din Noua Zeelandă şi cu reprezentanţii asociaţiilor de români din Auckland şi Christchurch, neavând până la această oră informaţii despre eventuale victime ale cutremurului în rândurile românilor.

"Până la această oră, nu există vreo informaţie legată de eventuale victime în rândurile cetăţenilor români", a declarat, marţi, pentru Mediafax, Doris Mircea, director general de comunicare în MAE.

Ea a precizat că ambasada României în Australia a contactat consulul onorific al României în Noua Zeelandă, preoţii români şi pe reprezentanţii asociaţiilor de români din Auckland şi Christchurch pentru a verifica dacă membri ai comunităţii de români au fost afectaţi de seismul produs în această ţară.

Oficialul MAE a precizat că ambasada se află în continuare în contact cu autorităţile din Noua Zeelandă, iar informaţiile disponibile deocamdată nu sunt cele definitive.

Cel puţin 65 de persoane au murit în urma cutremurului înregistrat marţi în Noua Zeelandă, a anunţat premierul John Key, citat de site-ul postului de televiziune TVNZ.