Cum să scapi de opoziţie: grenade de război şi foc deschis

Autor: Adrian Voicu 22.02.2011

Trupe de elită loiale preşedintelui Laurent Gbagbo au intrat în cartierele opozanţilor din cel mai mare oraş al Coastei de Fildeş, aruncând grenade şi trăgând cu gloanţe de război şi lansatoare de rachete, au declarat pentru Wall Street Journal martori oculari.

Atacul a avut loc după ce în ţară a sosit o delegaţie a Uniunii Africane pentru a găsi o soluţie la criza în care a intrat ţara după constestarea alegerilor care au avut loc în urmă cu trei luni.

Conform publicaţiei cel puţin şase persoane au murit în urma atacului care a avut loc luni. De asemenea, cel puţin 15 persoane au fost rănite, o parte dintre acestea declarând că atacul a fost iniţiat de beretele roşii ale trupelor prezidenţiale.

Conform estimărilor Organizaţiei Naţiunilor Unite, aproape 300 de persoane au fost ucise de la alegerile din noiembrie.

Atacul a avut loc în cartierele cunoscute pentru susţinerea liderului opoziţiei, Alassane Ouattara, care este recunoscut la nivel internaţional ca preşedinte al Coastei de Fildeş.

Acesta trebuie să primească delegaţia Uniunii Africane în hotelul în care s-a baricadat de la alegerile din 28 noiembrie, el nefiind lăsat să conducă ţara ca urmare a refuzului preşedintelui actual de a părăsi funcţia.