Statul: Ne aşteptăm ca oferta prin care statul vinde 9,84% din Petrom să fie suprasubscrisă

Autor: Roxana Pricop 23.02.2011

Victor Cazana, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, participant la seminarul ZF Anul pe piaţa de capital, a declarată că se aşteaptă că ca oferta prin care statul român vinde 9,84% din acţiunile Petrom să fie suprasubscrisă.

Obiectivul guvernului este obţinerea celui mai mare preţ pentru acţiunile vândute, este de părere oficialul.

"Nu suntem dispuşi să negociem cu niciun investitor strategic pentru pentru participaţia deţinută la Petrom, acţiunile urmând a fi scoase la vânzare prin ofertă, iar dacă OMV va da cel mai bun preţ, statul va vinde la acel preţ. Însă alocarea acţiunilor se va face în funcţie de gradul de subscriere. Poate că grupul OMV doreşte să devină un acţionar şi mai puternic la Petrom, însă noi nu ştim asta", a declarat Victor Cazana.

Şeful oficiului a adăugat că în 2011 îşi propune relansarea de privatizări pe piaţa de capital şi intenţionează ca în acest an să vândă prin intermediul BVB 15% din Transgaz, 15% din Transelectrica, urmând ca privatizarea Romgaz, companie nelistată, să aibă loc în 2012.

El a mai spus că în perioada următoare vor fi selectate casele de avocatura care vor asista statul român în selectarea intermediarilor listării a 15% din Transgaz şi Romgaz.