Senatul a adoptat Ordonanţa care prevede că pensionarii cu pensii mai mari de 740 lei plătesc asigurări

Autor: Mediafax 23.02.2011

Senatorii au adoptat, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă care prevede ca pensionarii cu venituri care depăşesc 740 lei să contribuie la asigurările sociale de sănătate, informează Mediafax.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă 107/2010 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii prevede extinderea bazei contribuabililor cu două categorii de persoane - revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, şi pensionarii a căror venituri din pensii depăşesc 740 lei.

Pensionarii vor plăti, potrivit acestui act normativ, contribuţii pentru asigurările de sănătate de 5,5 la sută, calculate la cuantumul pensiei.

Ordonanţa prevede extinderea bazei de colectare a contribuţiilor pentru asigurările de sănătate pentru a echilibra deficitul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate, concomitent cu menţinerea exceptărilor de la plata acestor contribuţii pentru categoriile de persoane fără venituri, cu venituri reduse sau defavorizate. Mai multe despre ordonanţa de urgenţă citiţi pe www.mediafax.ro.