7 oraşe unde se dau terenuri gratis

Autor: Traian Terzianm 23.02.2011

În timp ce oraşele de dimensiuni mici suferă de o tranziţie a populaţiei către zonele urbane mai dezvoltate, câteva guverne ale acestor localităţi care au probleme au decis să rămână şi să lupte în continuare, scrie Cnbc.

Chiar dacă legea federală a Statelor Unite din 1862 cu privire la acordarea de terenuri gratuite cetăţenilor nu mai are efect, totuşi oraşe ca Beatrice, Nebraska sau Camden Town din Marea Britanie au adoptat acest comportament în 2010.

Marne, Iowa
Marne este o comunitate din sud-vestul statului Iowa cu o populaţie de aproximativ 149 de oameni, aceasta fiind de 617 în anul 1875. În speranţa de a îmbunătăţii acest număr Compania Marne Housing a oferit patru terenuri gratuite.

New Richland, Minnesota
New Richland este un oraş cu o populaţie de aproximativ 1200 de oameni în sudul statului Minnesota şi a pus la dispoziţia cetăţenilor un teren gratuit dar pentru care vor trebui platite taxe pentru strazi, borduri şi canalizare care costa 14,000 dolari şi pot fi achitaţi pe parcursul a 15 ani.

Kansas
Majoritatea populaţiei aflate în zonelor rurale ale statului Kansas a cunoscut un declin încă din anul 1900 iar dacă comunităţiile rurale nu luptă pe viitor acestea vor dispărea. Terenurile gratuite din Kansas pot fi găsite si în localităţi precum Herndon care au o populaţie de aproximativ 124 locuitori până la cele care au o populaţie de peste 1000 de locuitori.

Beatrice, Nebraska
Acest oraş care a reinventat legea prin care pot fi oferite terenuri gratuite cetăţenilor care vor să se mute în zone mai puţin urbane. Cu o populaţie de 12,564, acest oraş este cel mai accesibil din această listă fiind situat la doar 64 km faţă de Lincoln.

Muskegon, Michigan
Sperând să atragă căt mai mulţi angajaţi industriali, oraşul care are o populaţie de 174,344 a pornit un program numit Muskegon 25 prin care companiile care pun la dispoziţie 25 de noi locuri de muncă vor primi teren gratuit pentru uz industrial.


Curtis, Nebraska
Acest oraş care are 3,266 de km² si o populaţie de aproximativ 832 de persoane fiind este situat în partea cea mai estică a statului Nebraska. Oraşul deţine şi o Facultatea Tehnică de Agricultură şi un aeroport care este la 3 minute distanţă. Terenurile gratuite sunt acordate şi pentru construirea de case dar şi pentru agricultură.

Camden, Maine
Camden, oraşul care este situat în nord-vestul Londrei şi care are o populaţie de 4,052, oferă terenuri gratuite situate lângă Portul Camden, acestea având o dimensiune totală de 14,163 m². Terenurile sunt oferite companiilor care oferă cel puţin 24 de noi locuri de muncă.