Descinderi în Vama Ploieşti. Directorul Biroului Vamal, ridicat de anchetatori

Autor: Mediafax 24.02.2011

Procurorii DNA Structura Centrală şi poliţiştii IGPR fac, joi la prânz, mai multe descinderi în Vama Ploieşti, fiind vizate firme de import-export de legume şi fructe, precum şi angajaţi ai Autorităţii Vamale acuzaţi de luare de mită, informează Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, vor fi verificate toate firmele care fac activităţi de import şi export de legume şi fructe, iar din birourile Autorităţii Naţionale Vamale vor fi ridicate acte şi documente privind activitatea acestora.

Suse judiciare au afirmat că sunt vizaţi angajaţi ai ANV care sunt acuzaţi de luare de mită.

Directorul Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost ridicat de către anchetatori joi la prânz. A fost suit într-un autoturism Cielo cu număr de Bucureşti, cu care au plecat, anchetatorii refuzând să facă orice comentariu.

La câteva minute după ce şeful Vămii Ploieşti a ieşit din sediul Biroului Vamal împreună cu anchetatorii, au părăsit clădirea alte câteva persoane, unele având plicuri în fomat A4, care conţineau, cel mai probabil, documente.

Persoanele respective au urcat apoi într-o dubă cu număr de Bucureşti, după care maşina a demarat în trombă, cu girofarul pornit.