Henkel România a avut afaceri de 560 mil. lei în 2010, în uşoară scădere

Autor: Cristina Roşca 24.02.2011

Henkel România, parte a grupului german Henkel, şi unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa bunurilor de larg consum a raportat pentru 2010 afaceri de circa 560 de milioane de lei (133 mil. euro), în uşoară scădere faţă de anul anterior când cifra de afaceri era de 571 de milioane de lei (135 mil. euro).

"Sunt în continuare încrezător în perspectivele de creştere pe termen lung ale afacerii Henkel din România. România reprezintă o piaţă importantă pentru Henkel, iar compania va continua să investească în mărcile noastre puternice, în inovaţii, în angajaţii noştri şi în unităţi de producţie locale", declară Liviu Sfrija, Preşedintele Henkel România.

Pe piaţa locală compania activează pe segmentele detergenţi şi produse pentru îngrijirea locuinţei, produse cosmetice/ de toaletă şi adezivi tehnologii. Henkel deţine în acest moment în România două unităţi de producţie pentru adezivi de construcţii, în comuna Pantelimon şi la Câmpia Turzii, iar o a treia urmează a fi construită la Roznov, judeţul Neamţ.