Vodafone România are cea mai bună reţea din perspectiva serviciilor de date mobile - studiu

Autor: Dumitrache Adrian 24.02.2011

Vodafone România a obţinut cele mai bune rezultate dintre toţi operatorii locali de comunicaţii mobile pentru serviciile de date mobile, în urma primelor măsurători efectuate de auditorul independent P3 communications pentru cei mai importanţi indicatori de reţea, informează Mediafax Business.

Potrivit rezultatelor studiului, reţeaua Vodafone România a obţinut cele mai bune rezultate în privinţa a cinci indicatori, respectiv viteza transferului, pentru descărcarea/încărcarea de date, rata de succes la conectare, fiabilitatea serviciilor şi stabilitatea serviciilor.

Directorul general al Vodafone România, Inaki Berroeta, explică performanţa operatorului prin investiţiile "continue" în reţea.

"Performanţele tehnice, alături de cea mai extinsă acoperire a reţelei de date mobile, pentru 90% din populaţia ţării, sunt atuuri importante pentru clienţii noştri, atât persoane fizice, cât şi companii", a spus Berroeta.

Campania de măsurători s-a derulat în perioada 6 iunie - 17 august 2010, în Bucuresti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Braşov, Ploieşti, Piteşti şi alte 43 de localităţi din ţară, precum şi pe drumurile de legătură, atât staţionar, cât şi în mişcare.

"În calitatea sa de auditor independent, P3 communications a fost liber să aleagă metodologia, instrumentele, echipamentele şi infrasctrutura, zonele măsurate, precum şi drumurile şi locaţiile", se arată într-un comunicat al auditorului. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.