Gaddafi: Hamburgerul este un amestec de gândaci, şoareci şi broaşte cu ajutorul căruia a fost distrusă URSS. Patru decenii de excentricitate

Autor: Mediafax 27.02.2011

Copilul teribil al naţionalismului arab, "sponsorul" oficial al terorismului, bătrânul leu al deşertului, rege şi bufon, colonelul Muammar Gaddafi copleşeşte de 40 de ani lumea cu teoriile sale personale şi remarcile deplasate, scrie Mediafax.

Confruntat de 13 zile cu o insurgenţă pe care o reprimă sângeros, liderul libian şi-a multiplicat declaraţiile ameninţătoare, promiţându-le "masacre" manifestanţilor acuzaţi că sunt militanţi ai Al-Qaida dopaţi cu "pilule halucinogene".

În costum tradiţional, în uniformă militară decorată cu aur, în haine de beduin sau în costum alb, purtând pe cap o şapcă rusească sau o caschetă care îi acoperă părul negru şi buclat, colonelul Gaddafi reprezintă în sine un şoc vizual. Abia ulterior vin cuvintele.

"Shakespeare: acest mare dramaturg de origine arabă", a declarat el, explicând unei asistenţe puţin informate că numele scriitorului englez este o deformare a numelui arab Sheik Zubayr.

Într-un dicţionar personal al ghidului revoluţiei libiene, strămoşii indieni ai americanilor sunt originari din Africa de Nord. Iar America îşi trage numele de la un "emir Kâ", de la care navigatorul italian Amerigo Vespucci ar fi furat tot.

În registrul economic, Elveţia este o ţară "apropiată" de Libia dar "mai puţin dezvoltată". Citiţi şi alte declaraţii deplasate ale liderului libian pe www.mediafax.ro.