Cine taie pădurile din România. La Bilbor preotul satului avea gater lângă biserică

Autor: Alex Dima 28.02.2011

O jumătate de miliard de euro aşteaptă proiecte de reîmpădurire. Fondurile nu sunt accesate, pentru că beneficiarii nu se pot opri din furat. Un nou sezon al emisiunii "România, te iubesc!" a început duminică, la PRO TV, cu un reportaj-anchetă despre mafia lemnului.

În Harghita, Covasna, Neamţ, Bacău şi în multe alte judeţe s-au tăiat mii de hectare de pădure în ultimii ani. Între 3 şi 5 sute de mii de hectare de pădure, nimeni nu ştie exact câte, căci sunt neadministrate. O legislaţie proastă, gândită de politicieni incompetenţi sau poate interesaţi, a făcut ca suprafeţe imense de pădure să rămâna neadministrate. În spatele multor afaceri cu lemn stau politicieni. Până acum nimeni nu a fost pedepsit, nici măcar prins.

Acum trei ani, o campanie a Ştirilor Protv a atras atenţia şi a cerut înăsprirea şi aplicarea legilor. După asta, pedepsele au fost înăsprite în noul Cod Silvic. Acum ne-am întors în pădurile României să vedem cât şi cum se taie. Citiţi mai mult despre cine taie pădurile din România pe www.gandul.info