CIT: Romtelecom plăteşte 10 mil. euro pe Boom TV. Compania are datorii de 100 mil. euro şi sub 100.000 de clienţi

Autor: Adrian Seceleanu 28.02.2011

Romtelecom, numărul trei pe piaţa locală de servicii TV, este singura companie care a făcut o ofertă fermă de preluare a DTH Television Grup - operatorul platformei de televiziune prin satelit Boom TV, pentru suma de 10 milioane de euro (8 milioane de euro, la care se adaugă TVA), potrivit datelor comunicate de Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar.

"În vederea valorificării activelor din patrimoniul Societăţii, administratorul judiciar propune începerea negocierilor cu societatea Romtelecom SA (denumit în continuare "Ofertantul"), singurul investitor interesat în achiziţionarea activelor Societăţii care a comunicat administratorului judiciar o ofertă fermă de achiziţionare a activelor Societăţii. În ceea ce priveşte procedura de negociere directă cu cumpărător identificat, aceasta se va efectua în conformitate cu prevederile art. 117 din Legea nr. 85/2006, pornind de la preţul din oferta comunicată administratorului judiciar de către Ofertant, de 8 milioane euro plus TVA. Preţul minim de adjudecare a a bunurilor din patrimoniul Societăţii nu va putea fi mai mic decât valoarea de evaluare de 7.320.000 Euro plus TVA în condiţiile în care cumpărătorul preia un număr de 95.000 abonaţi. În cazul în care numărul abonaţilor transferaţi este mai mic de 95.000 de abonaţi, preţul de vânzare va putea fi diminuat corespunzător cu 80,08 euro/abonat", potrivit datelor din planul de reorganizare al DTH Television Grup, prezentat de Casa de Insolvenţă Transilvania.

Conform datelor prezentate de sursa citată Boom TV nu mai are nici 100.000 de abonaţi la serviciul TV iar valoarea totală a datoriilor este de peste 100 de milioane de euro.

Contactaţi de ZF, oficialii Romtelecom nu au dorit să comenteze informaţiile.

Creditorii trebuie să aprobe tranzacţia pe 21 martie

Potrivit reprezentanţilor Casei de Insolvenţă Transilvania, vânzarea nu este perfectată. "În planul de reorganizare este prevăzută o asemenea tranzacţie dar nimic nu este sigur până când acesta nu este votat. Planul de reorganizare urmează să fie votat la data de 21 martie", a declarat pentru ZF Andrei Cioncă, avocat la Casa de Insolvenţă Transilvania.

Odată cu achiziţia Boom TV, Romtelecom ar ajunge la 1,148 milioane de clienţi pe servicii TV, la o distanţă minimă faţă de UPC, numărul doi pe piaţă, cu 1,156 milioane de clienţi la finele lunii decembrie 2010. Liderul detaşat al pieţei de servicii TV rămâne însă RCS&RDS, cu peste 2,7 milioane de clienţi la finele lunii decembrie 2009.