Volksbank ia 8.000 mp în Nusco Tower, proiect ocupat 90%

Autor: Cristi Moga 02.03.2011

Volksbank se alătură grupului de bănci care şi-au schimbat sediul central în ultimii doi ani, austriecii urmând ca din luna mai să-şi mute cea mai mare parte a operaţiunilor din Capitală într-un spaţiu de 8.000 de metri pătraţi din clădirea Nusco Tower din zona Aurel Vlaicu.

În ultimii doi ani, în care chiriile birourilor au început să scadă, Bancpost, Piraeus, Millennium, Garanti, RBS sau Citibank şi-au mutat sediile centrale, iar în următoarea perioadă sedii noi ar putea avea şi UniCredit şi Raiffeisen.

Succesiv, Volksbank va elibera în acest an spaţiile pe care le ocupă în şase clădiri din Bucureşti, situate în zone precum Mihai Bravu, Universitate, Piaţa Victoriei sau bulevardul Dacia, peste 500 de angajaţi urmând a fi mutaţi în Nusco.

Volksbank a semnat, astfel, cea mai mare tranzacţie de închiriere a unui spaţiu de birouri în acest an, contract prin care turnul de 18 etaje dezvoltat de oamenii de afaceri Nusco din Italia a ajuns la un grad de ocupare de peste 90%, pe lista de chiriaşi regăsindu-se şi Oracle (7.000 mp), Bayer (2.000 mp) şi Raiffeisen Leasing (2.000 mp).

Tranzacţia a fost una negociată intens, începând cu luna iulie 2010, iar pe lista scurtă pentru viitorul sediu al Volksbank s-a mai aflat şi imobilul din Polonă 68, actualul sediu al Novartis.

Pentru realizarea acestei tranzacţii Volksbank a colaborat cu firma de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle, în timp ce de partea proprietarilor au stat reprezentanţii firmei de consultanţă imobiliară The Advisers Knight Frank, care spun că în cadrul imobilului mai este disponibil un singur etaj, respectiv 18, cu o suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi.

Contractul a fost semnat pe o perioadă de cinci ani, iar valoarea chiriilor care vor fi plătite de Volksbank ar putea ajunge la 1,5 milioane de euro anual, ţinând cont de o chirie medie de 15-17 euro/metrul pătrat plătită pentru spaţiile de mari dimensiuni din zonă.

Volksbank va avea şi o agenţie la parterul turnului de la intrarea pe Şoseaua Pipera, care va ocupa un spaţiu de aproape 300 mp. Construirea clădirii de birouri cu o suprafaţă de 20.000 mp a implicat o investiţie de 34 de milioane de euro, la care se adaugă valoarea terenului, finanţarea proiectului fiind asigurată printr-un credit obţinut de la UniCredit.