Proiectul Electroputere Craiova este preînchiriat 80%. Vezi lista celor mai mari chiriaşi

Autor: Cristi Moga 03.03.2011

Dezvoltatorii mallului de pe platforma industrială Electroputere din Craiova vor să finalizeze proiectul până în luna noiembrie a acestui an. Construcţia la reamenajarea halelor industriale care vor fi convertite în spaţii comerciale nu a fost încă începută, dar procesul de închiriere a spaţiilor a avansat rapid, în condiţiile în care Craiova este cel mai mare oraş din România fără un mall modern.

"Procesul de închiriere a început în luna octombrie şi în decurs de cinci luni am ajuns la un grad de ocupare de 80%. Mai discutăm cu un operator de cinema pentru un multiplex cu 7-8 săli, cu un operator de bowling şi biliard, dar şi cu H&M şi alte branduri de îmbrăcăminte", spune Răzvan Sin, head of retail department în cadrul firmei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, agentul de închiriere a proiectului.

Proiectul de la Craiova este realizat de către doi dintre acţionarii firmei de dezvoltare imobiliară BelRom, care s-au asociat cu grupul Auchan, care va deschide în cadrul proiectului magazine pe o suprafaţă de 28.000 de metri pătraţi, respectiv un hipermarket Auchan, un magazin de bricolaj Leroy Merlin, un magazin de articole sportive Decathlon, o unitate Kiabi şi un centru auto Norauto.

În plus, pe lista de chiriaşi au mai fost adăugaţi retailerii:

C&A - 1.740 mp

Domo - 1.600 mp

Altex - 1.450 mp

New Yorker - 1.000 mp

Deichmann - 500 mp

Orsay

Leonardo

Takko

Diverta

Toyplex şi alţii.

La stadiul de proiect, în Craiova mai sunt şi centrele comerciale West Gate şi Adora Mall. Cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte la nivel european - H&M şi Inditex - prezenţi şi pe piaţa locală, nu au semnat deocamdată pentru niciunul dintre aceste centre.

Proiectul este dezvoltat pe un teren de 12 ha şi implică o investiţie estimată la 90 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată de către banca UniCredit.