Romtelecom a semnat preluarea Boom TV

Autor: Adrian Seceleanu 03.03.2011

Romtelecom, numărul trei pe piaţa locală de servicii TV, a semnat cu DTH Television Group contractul pentru preluarea activelor şi a bazei de clienţi Boom TV, a anunţat compania de telefonie fixă.

"Preţul total al tranzacţiei se va stabili în funcţie de numărul de clienţi efectiv preluaţi. Romtelecom a notificat de asemenea Consiliul Concurenţei privind această preluare pe baza ofertei ferme depuse", potrivit oficialilor Romtelecom.

Romtelecom va plăti între 7,3 şi 8 mil. euro (fără TVA), pentru a achiziţiona cei 95.000 de abonaţi ai Boom TV - o platformă de televiziune prin satelit operată de DTH Television Grup, conform datelor comunicate de Casa de Insolvenţă Transilvania (CIT), administratorul judiciar al DTH Television Grup, companie intrată în insolvenţă şi care are acum datorii de peste 100 mil. euro.

"Negocierile pornesc de la preţul comunicat administratorului judiciar de către Romtelecom, de 8 milioane euro plus TVA", potrivit planului de reorganizare anuţat de CIT, şi va fi supus aprobării creditorilor pe 21 martie.

Boom TV a negociat şi în urmă cu doi ani vânzarea către Romtelecom, la un preţ de peste 50 mil. euro, însă atunci operatorul de telefonie fixă a închis brusc discuţiile. De atunci Boom TV a pierdut peste 130.000 de abonaţi şi a acumulat datorii.

Cu achiziţia Boom TV, Romtelecom ar ajunge la 1,148 de milioane de clienţi pe servicii TV, la o distanţă mică faţă de UPC, numărul doi pe piaţă, care avea 1,156 milioane de clienţi la finele lunii decembrie 2010.