Un vas care transporta 120 de milioane de euro, destinaţi lui Gaddafi, interceptat în apele britanice

Autor: Adrian Voicu 04.03.2011

Un vas care transporta 120 de milioane de euro, bani gheaţă, pentru regimul lui Muammar Gaddafi a fost interceptat în apele britanice, scrie Daily Mail.

Conform publicaţiei, membrii vasului care a plecat din Marea Britanie, au încercat să acosteze la Tripoli în weekend, dar a decis să facă cale întoarsă ca urmare a desfăşurării evenimentelor din Libia.

O navă a poliţiei de frontieră a interceptat vasul miercur, escortându-l către portul Harwich din Essex. Oficialii britanici au găsit la bordul vasului banii în moneda libiană, aceştia fiind confiscaţi.

Moneda libiană a fost tipărită într-un depozit din nord-estul Angliei, confiscarea după ce săptămâna trecută o altă încercare de exportare a unui milion de euro în moneda libiană a fost oprită de Trezoreria britanică.

Marea Britanie a ordonat ca toate activele liderului libian să fie îngheţate până anul viitor, regimul Gaddafi aflându-se astfel într-o lipsă tot mai acută de lichidităţi cu care să finanţeze războiul declarat protestatarilor libieni.