Ţiriac spune că prognozele pe termen scurt sunt "aventuri riscante", vede ieşirea din criză în 2012

Autor: Dornescu Ioan Valeriu 06.03.2011

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat în cadrul emisiunii "După 20 de ani", transmisă duminică la Pro TV, că şi-a revizuit pentru 2012 estimarea pentru încheierea crizei şi spune că prognozele făcute acum pentru o perioadă mai mare de trei luni sunt "o aventură foarte riscantă", referindu-se la anunţul Guvernului de ieşire din recesiune la finele primului trimestru din acest an.

"Socotelile mele în 2007-2008 au fost că această criză ţine până în 2010. Mi-am revizuit atitudinea, să spun, dacă nu moralitatea, şi pe urmă am spus că 2011 o să fie pe undeva la fel ca 2010, dar în 2012 începem să plutim. Singura veste bună este că noi avem atât spaţiu de recuperat, încât în momentul în care Europa îşi revine oarecum, ţările emergente cum suntem noi, dar în special noi, o să avem mult mai mult de mâncat din bucata de caşcaval decât ceilalţi", a spus omul de afaceri, primul invitat din noul sezon al emisiunii "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Premierul Emil Boc a afirmat în februarie, la Ploieşti, că la sfârşitul primului trimestru al acestui an România va ieşi oficial din recesiune.

Ţiriac a arătat că România este dependentă de evoluţia celorlalte state europene, iar primul semn de ieşire din criză va fi revenirea încrederii în bănci şi reluarea creditării.