Noul statut al PDL a fost adoptat

Autor: Mediafax 06.03.2011

CNC al PDL a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutul formaţiunii propuse de Colegiul Director, cu şapte abţineri şi trei voturi "împotrivă" aparţinând lui Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu, informează Mediafax.

După discursurile liderilor PDL, CNC a votat în legătură cu modificările la Statut propuse de Colegiul Director întrunit vineri.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a numărat opţiunile, înregistrându-se trei voturi "împotrivă", ale lui Cristian Preda, Sever Voinescu şi Monica Macovei.

S-au înregistrat, de asemenea, şapte abţineri, astfel optând, printre alţii, Valeriu Tabără şi Teodor Paleologu.

Acordarea de către Colegiul Director a derogărilor de vechime pentru candidaturi

Consiliul Naţional al PDL a aprobat posibilitatea acordării de către Colegiul Director, la cerere, a unor derogări de la condiţia de vechime de cinci ani pentru cei care doresc să candideze la preşedinţia partidului.

Hotărârea a fost luată cu patru abţineri, una dintre acestea aparţinând deputatului PDL Silviu Prigoană.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga a propus membrilor CNC această măsură.

Convocarea în 14 mai a Convenţiei Naţionale

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a aprobat convocarea, în 14 mai, a Convenţiei Naţionale a partidului, când va fi aleasă noua conducere.

Hotărârea a fost luată în unanimitate, astfel încât Convenţia Naţională va avea loc în 14 mai, la ora 11:00, la Palatul Parlamentului.

Colegiul Director al PDL a decis, vineri seară, să propună conducerii democrat-liberale ca pe 14 mai să aibă loc Convenţia Naţională, la ora 11, la Palatul Parlamentului, cu 30 de zile înainte de această dată urmând să expire termenul de depunere a moţiunilor.

Anunţul a fost făcut, vineri seară, de purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu. Aflaţi mai multe despre reuniunea CNC al PDL pe www.mediafax.ro.