Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în ianuarie cu 7,7%

Autor: Adrian Voicu 09.03.2011

În ianuarie 2011, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de aceeaşi luna a anului anterior cu 7,7%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna corespunzătoare a anului precedent cu 7,6%.

Creşterea din comerţul cu autovehicule şi motocivlete s-a datorat comerţului cu autovehicule (+16,5%), a comerţului cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,7%), a comerţului cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,9%). Scăderi s-au înregistrat la activităţi de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2011 a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,3% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2010.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2011 a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,6% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2010.