Sanofi-Aventis: Grupul nu are o unitate de cercetare preclinică în România

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax 09.03.2011

Sanofi-Aventis a infirmat informaţia din cotidianul francez La Tribune potrivit căreia ar urma să închidă o unitate de cercetare preclinică din Bucureşti şi a anunţat că de altfel nici nu deţine o astfel de unitate în România.

"Sanofi-Aventis nu are în acest moment şi nici nu a avut vreo unitate de cercetare pre-clinică în România. Informaţia apărută în presă referitoare la acest punct este fără îndoială o eroare", a anunţat grupul farmaceutic. La Tribune a relatat că Sanofi-Aventis va închide o unitate de cercetare preclinică din Bucureşti şi va externaliza unele activităţi, măsurile fiind parte a unui plan de reorganizare care presupune şi desfiinţarea a 700 de locuri de muncă în Europa, în special în Germania şi Portugalia.

Grupul francez a lansat la sfârşitul anului trecut un plan de reorganizare în urma căruia numărul subsidiarelor europene va fi redus de la aproximativ 30 în prezent la zece. În cadrul programului, compania va externaliza funcţiile suport, în special pe cele legate de plăţi, în România, notează La Tribune. Sanofi-Aventis a arătat într-o declaraţie de presă că va efectua în acest an o reconfigurare a operaţiunilor sale comerciale în Europa.

Sanofi-Aventis, al patrulea producător de medicamente din lume, este acţionarul majoritar al Zentiva România (care include şi fosta fabrică Sicomed), ca urmare a achiziţiei grupului ceh Zentiva în 2009.