Radu Georgescu ia 4 mil. euro pentru un pachet din Avangate

Autor: Magraon Andreea 09.03.2011

Fondul de investiţii 3TS Capital Partners, susţinut de Cisco, cel mai mare producător de echipamente de reţea din lume, a preluat cu 4 milioane de euro un pachet minoritar din cadrul Avangate, furnizorul de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software, controlat de omul de afaceri Radu Georgescu (43 de ani).

Investiţia primită de la 3TS Capital Partners este parte a planurilor Avangate de listare la bursa NASDAQ, obiectiv pentru 2011. În urma tranzacţiei, Daniel Lynch, managing partener al 3TS, va deveni membru în Consiliul Director al Avangate.

Georgescu este la a patra tranzacţie prin care vinde unei multinaţionale acţiuni la una dintre companiile pe care le-a fondat de la zero. El a vândut în 2003 tehnologia antivirus RAV către Microsoft pentru ca în 2007 să vândă un pachet de acţiuni din Axigen mai multor investitori. De asemenea, anul trecut a vândut grupului sud-african Naspers 83% din furnizorul de servicii de plată online cu cardul GeCad ePayment.

Avangate avea la finele anului trecut o echipă de peste 72 de angajaţi în cele patru birouri din Amsterdam (Olanda), Mountain View (SUA), Taipei (Taiwan) şi Bucureşti. Compania intenţionează să mai angajeze în acest an 40 de persoane.