Anthony Hopkins se luptă cu Diavolul

Autor: Ziarul de Duminica 10.03.2011

Japonia văzută de un japonez care s-a format în România

Duminică, 13 martie 2011, de la ora 11.00,la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti, Excelenţa-Sa Kanji Tsushima (foto)susţine conferinţa cu tema Japonia văzută de un japonez care s-a format în România

Fost Ambasador al Japoniei la Bucureşti, Kanji Tsushima a activat în Ministerul nipon al Afacerilor Externe timp de 43 de ani, dintre care 23 i-a petrecut în cadrul misiunii diplomatice din România.

Bun vorbitor de limbă română, Kanji Tsushima va dezvălui cum vede un japonez România, dar şi cum îşi vede propria ţară un diplomat care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în străinătate.

Kanji Tsushima s-a născut în 1943 la Kyoto, Japonia. În 1962 devine student al Facultăţii de Management din cadrul Universităţii Doshisha din Kyoto.

În 1965 obţine licenţa în diplomaţie şi este angajat la Ministerul Afacerilor Externe. În luna septembrie a aceluiaşi an este trimis să înveţe limba română la Bucureşti, pe care o studiază, timp de un an, la Catedra de limbă română pentru studenţi străini, apoi doi ani la Facultate de istorie a Universităţii Bucureşti. În iunie 1968 îşi încheie primul stagiu diplomatic în România.

În prezent, membru al Comitetului Internaţional al Federaţiei de Kendo din Japonia şi director al Asociaţiei japonezo-române de Muzică clasică.



Iadul se dezlănţuie este lider al box office-ului din România

Primul film de actiune realizat integral in 3D cu Nicolas Cage si Amber Heard in rolurile principale, Drive Angry 3D: Iadul se dezlantuie , a devenit liderul box office-ului romanesc, inregistrand cel mai mare numar de admisii realizat de o productie cinematografica in weekendul de lansare in saptamana 21 - 27 februarie.

Vizionat de 14.561 spectatori, Drive Angry 3D: Iadul se dezlantuie a depasit premierele cinematografice concomitente, fiind urmat de Black Swan/ Lebada neagra care a realizat 10.575 de admisii. Pe locul al treilea se situeaza filmul True Grit/ Adevaratul curaj care a atras in cinematografe 5.288 de spectatori, iar pe a patra pozitie London Boulevard cu 4.794 de spectatori.

Inspirat de filmele anilor '70, Drive Angry 3D: Iadul se dezlantuie aduce in prim plan povestea originala a lui Milton (Nicolas Cage), un proscris care evadeaza la propriu din Iad, pentru a extermina secta satanista care i-a ucis fiica si i-a rapit nepoata. El isi uneste fortele cu Piper (Amber Heard) o chelnerita focoasa care, asemenea lui, este in cautarea mantuirii. Impreuna, cei doi incearca sa dea de urma conducatorului demonic al sectei (Billy Burke) si in acelasi timp sa supravietuiasca atacurilor unui asasin misterios (William Fichtner) trimis de Diavol să il aduca pe Milton din nou in Iad. Pornind intr-o cursa agonizanta impotriva timpului, barbatul are la dispozitie trei zile pentru a razbuna moartea fiicei sale si a opri secta din a-si duce la capat planurile odioase.


Opriţi NEbunul!

La Centrul Cultural Francez din Timisoara a fost vernisată expoziţia de caricatură Au Fou!/ Opriţi NEbunul! a lui Jaćek Wozniak.

Jaćek Wozniak, unul dintre caricaturistii cei mai apreciaţi în Franţa la ora actuală, s-a născut în Polonia. Elev la Arte Frumoase, a lucrat într-o trupă de teatru, într-un grup de jazz, s-a refugiat în Franţa, si după mai multe job-uri dintre cele mai diverse, Wozniak a fost publicat mai întâi în revista Le Canard enchaîné, iar apoi a ilustrat publicaţii precum Le Monde, Le Nouvel Observateur, Der Frau sau Courrier international, cărţi, web-site-uri...

Complexul artist este si un pictor remarcabil, nudurile sale feminine distingându-se în mod particular.

La Timisoara Wozniak expune lucrări alb-negru si color, despre ecologie si poluare, muncă si somaj, imigraţie, revolte si desene care au apărut în revista Le Canard enchaîné, pe web-site-urile scorbut.eu, terraeco,net, în cărţi, plus desene inedite...

Expoziţia poate fi vizitată la CCF în perioada 3 - 21 martie.






O lună de română la Braşov

În perioada 5-30 iulie, la Braşov, vor avea loc Cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească organizate de Institutul Cultural Român.

Ajunse la cea de-a XVII-a ediţie, cursurile intensive de limba română şi cele de cultură şi civilizaţie românească (pe teme de istorie, literatură, cinematografie, politică şi jurnalism) sunt completate de ateliere de creaţie (dans de societate din secolul al XIX-lea, jurnalism şi publicitate, gastronomie, meşteşuguri - artă decorativă, modelaj în lut), proiecţii de filme şi programe de documentare culturală. O "seară internaţională" le va oferi participanţilor prilejul să-şi prezinte ţările de provenienţă, ilustrând specificul fiecăreia prin obiceiuri, băuturi, mâncăruri tradiţionale, ş.a.

La terminarea cursurilor, participanţii susţin un test în urma căruia pot obţine un certificat de competenţă lingvistică oferit de Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov şi un certificat de evaluare a nivelului de cunoaştere a limbii române, eliberat de Institutul Cultural Român.

ICR oferă două burse integrale şi alte patru burse care acoperă 50% din taxa de participare. Bursele sunt destinate studenţilor catedrelor de romanistică din străinătate şi celor care folosesc limba română în activităţile de documentare, traducere sau redactare a unor lucrări ştiinţifice despre cultura şi civilizaţia românească. British Council Romania, ca partener al Institutului Cultural Român în cadrul acestui program, oferă două granturi a câte 1.000 de euro.

Programul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov, Muzeul "Casa Mureşenilor" şi Grupul de Iniţiativă Locală "Corona".

Data limită pentru înscriere este 30 mai 2011.

Detalii şi formulare de înscriere: www.icr.ro/cursuri_brasov




Premiile Senatului şi Nominalizările pentru Premiile Galei UNITER 2011

Ediţia a XIX-a a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 18 aprilie 2011, şi va fi transmisă în direct pe TVR 1.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, Senatul a acordat următoarele premii:


Premiul de excelenţă: Tamara Buciuceanu

Premiul pentru întreaga activitate:

Premiu special pentru muzică de teatru: Gabriel Bassarabescu

Premiul special pentru teatru de păpuşi: Aneta Forna Christu

Premiul special pentru coregrafie: Andras Lorant

Premii speciale pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile:

Teatru3 (Teatru La Cub), Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi şi Muzeul Teatrului de Păpuşi şi Animaţie din România, Asociaţia Culturală GAG, Craiova


Pentru ediţia a XIX-a a Galei Premiilor UNITER, juriul a fost compus din criticii de teatru: Andreea Dumitru, Doina Modola şi Ludmila Patlanjoglu.

Nominalizările pentru această ediţie a Galei Premiilor UNITER sunt următoarele:


Debut

Vlad Cristache pentru regia spectacolului Peer Gynt de la Teatrul Maria Filotti, Brăila

Alexandru Mâzgăreanu pentru regia spectacolului Funcţionarii de la Teatrul Metropolis, Bucureşti

Conrad Mihai Mericoffer pentru rolul Trofimov din spectacolul Livada de vişini la Teatrul Naţional Bucureşti

Cel mai bun spectacol de teatru TV

Întoarcerea la matcă de George Astaloş, regia Ion Gostin

O întâmplare cu haz de Carlo Goldoni, regia Constantin Dicu

Unde-i revolverul de Görgey Gábor, regia Mircea Cornişteanu

Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic

Aniversarea de Harold Pinter în regia lui Alexandru Dabija, producţie a SRR

D'ale carnavalului de I.L. Caragiale în regia lui Gavriil Pinte, producţie a SRR

Maldoror - biografia sentimentală a unui criminal în serie, scenariul şi regia Ilinca Stihi, producţie a SRR

Cea mai bună scenografie

Carmencita Brojboiu pentru scenografia spectacolului Leonce şi Lena la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

Dragoş Buhagiar pentru scenografia spectacolului Shaking Shakespeare la Teatrul German de Stat, Timişoara

Adriana Grand pentru scenografia spectacolui Iunie la Teatrul Naţional Târgu Mureş

Cel mai bun actor în rol secundar

Dragoş Huluba pentru rolul Căpitanul de pompieri din spectacolul Cântăreaţa Cheală la Teatrul de Comedie Bucureşti

Andi Vasluianu pentru rolul Semion Medvedenko din spectacolul Pescăruşul la Teatrul "Toma Caragiu" Ploieşti

Gábor Viola pentru rolul Valerio din spectacolul Leonce şi Lena la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

Cea mai bună actriţă în rol secundar

Ana Ciontea pentru rolul Mama tânărului din spectacolul Avalanşa la Teatrul Naţional Bucuresti.

Claudia Ieremia pentru rolul Marietta din spectacolul În vizită la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu", Timişoara

Virginia Itta Marcu pentru rolul Jongleurul violonist din spectacolul Puterea obişnuinţei la Teatrul "Sică Alexandrescu", Braşov

Cel mai bun actor în rol principal

Zsolt Bogdán pentru rolul Bergman din spectacolul Strigăte şi şoapte la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

Marius Manole pentru rolul Lopahin Ermolai Alexeevici din spectacolul Livada de vişini la Teatrul Naţional Bucureşti

Horaţiu Mălăele pentru rolul Francois din spectacolul Dineu cu proşti la Teatrul Naţional Bucureşti

Cea mai bună actriţă în rol principal

Petronela Grigorescu pentru rolul Veta din spectacolul O noapte furtunoasă la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri", Iaşi

Maia Morgenstern pentru rolul Ranevskaia, Liubov Andreevna din spectacolul Livada de vişini la Teatrul Naţional Bucureşti

Ofelia Popii pentru rolurile din spectacolul Felii la Teatrul Naţional "Radu Stanca", Sibiu

Cea mai bună regie

Lazslo Bocsardi pentru regia spectacolului Neguţătorul din Veneţia la Teatrul Maghiar "Tamasi Aron" din Sfântu Gheorghe

Alexandru Dabija pentru regia spectacolului O noapte furtunoasă la Teatrul Naţional Iaşi

Andrei Şerban pentru regia spectacolului Strigăte şi şoapte la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

Cel mai bun spectacol

Leonce şi Lena la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

Livada de vişini la Teatrul Naţional Bucureşti

Strigăte şi şoapte la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

Premiul pentru critică de teatru (decis de Biroul de conducere al Secţiei Române a AICT): Andreea Dumitru

Senatul UNITER a decis ca în cadrul ediţiei din acest an a Galei Premiilor UNITER să fie acordate şi diplome de recunoştinţă reprezentanţilor personalului de scenă cu o activitate de peste 30 de ani în instituţiile teatrale de care aparţin.

One World Romania

Anul acesta, Festivalul de Film Documentar dedicat Drepturilor Omului One World Romania (Bucureşti, 16-21 martie) aduce, în premieră pentru publicul românesc 33 de producţii din toată lumea (foto 4). Multe dintre ele au fost premiate in 2010 la unele din cele mai renumite festivaluri de film din lume: Sundance Film Festival (SUA), Silverdocs Film Festival (SUA), CPH DOX (Danemarca), Doc Lisboa Film Festival (Portugalia), International Film Festival Boston (SUA) sau One World International (Republica Cehă).

La cea de-a 4-a editie, One World Romania aduce documentarul care a obtinut premiul pentru Cea mai buna Imagine intr-un Documentar la Sundance 2010 - The Oath (Juramantul), castigatorul Premiului Orizzonti pentru Cel mai bun Film la Festivalul de la Venetia - El Sicario - Room 164, productia care a obtinut titlul de Cel mai bun documentar la Festivalul din Milwaukee - My Perestroika (Perestroika mea), cel care a castigat Marele premiu al juriului la Festivalul International One World Praga - Enemies of the People (Dusmanii poporului) si multe altele.

Doamna Elena Cuza se întoarce la Cotroceni

Seria evenimentelor culturale la Muzeul Naţional Cotroceni s-a deschis în acest an cu vernisajul expoziţiei "Elena Cuza, prima doamnă a României", care a avut loc marţi, 8 martie, orele 18.00 (foto 5).

Publicul poate admira obiecte personale care au aparţinut primei doamne a României: brăţara de aur şi sigiliul cu iniţialele H.C., mantia, copia unei rochii purtate după moartea domnitorului Al. I. Cuza, casete de înfrumuseţare şi lucru de mână, trusa de scris, trusa de voiaj, evantaiul din baga cu monograma E.C. şi coroana domnească, batiste, şaluri, portretul doamnei Elena Cuza, pictat de Theodor Aman în 1863 pentru a fi donat "Azilului Elena Doamna", portretul domnitorului Al. I. Cuza, 1864 etc.

Sunt expuse servicii de masă din porţelan de Sèvres care au aparţinut familiei Cuza, farfurii, fructiere, pahare din cristal de Baccarat, tăvi argintate cu monogramă, furculiţe, linguri, cuţite cu stema Principatelor Unite, bomboniera din cristal de Boemia cu devizele "Toţi în unu" şi "Cu puteri unite", serviciul pentru ceai şi cafea din argint, feţe de masă, servete şi ştergare cu monograma domnitorului şi a doamnei Elena Cuza etc.

Doamna Elena Cuza a desfăşurat şi o amplă operă de binefacere, fondând în 1862 "Azilul Elena Doamna" de la Cotroceni pentru fetele orfane, fapt ilustrat în expoziţie prin expunerea medaliei "Aziul Elena Doamna, 1862" din bronz patinat şi aurit, medalia jubiliară "50 de ani de existenţă a Azilului Elena Doamna, md. 1912" din bronz, iconiţe brodate de elevele Azilului etc.

Expoziţia este completată cu scrisori, fotografii, litografii, stampe, albume de fotografii precum cel dedicat de Carol Pop de Szathmary doamnei Elena Cuza, cărţi etc.

Recompunerea atmosferei fascinante a secolului al XIX-lea la Palatul Cotroceni, unde, nu pentru mult timp, a locuit doamna Elena Cuza, este realizată prin amenajarea unui nou spaţiu de expunere, aflat, aşa cum o confirmă descrierile şi documentele vremii, în apropierea fostului apartament al acesteia.

Vernisajul a fost urmat de un concert susţinut de Patricia Seymour - soprană şi Adina Cocargeanu - pian.

Expoziţia este deschisă publicului în perioada 8 martie - 31 mai 2011, şi poate fi vizitată de marţi până duminică între orele 9.30 - 17.30.
Expoziţia beneficiază şi de un catalog, care poate fi achiziţionat de la magazinul de prezentare al muzeului, deschis între orele 9.30 - 17.30.



O vineri de neuitat cu I Like Trains


Vineri, 11 martie, ora 21.00, în Club Control din Capitală are loc concertul trupei post-rock britanice I Like Trains, aflată în turneu de promovare a noului album "He Who Saw the Deep". Deschiderea o va face formaţia bucureşteană Traum.

I Like Trains a luat naştere în 2004 în Leeds, Marea Britanie, îmbinând interesul pentru istorie cu pasiunea pentru post-rock-ul intunecat. Albumul de debut, "Elegies to Lessons Learnt" (Beggars Banquet, 2007) a stârnit interesul criticilor, fiind descris de NME drept "genial, unic, ironic, in opozitie cu tendintele pop actuale". Uncut Magazine ii numeste pe membrii trupei "indrazneti si impresionanti", in timp ce The Guardian sustine ca muzica I Like Trains "trebuie nu ascultata ci mai degraba vizitata ca un muzeu sau un monument dedicat eroilor".

La sfarsitul anului trecut, cei de la I Like Trains au lansat noul album, "He Who Saw the Deep", ce poarta aceeasi amprenta dark atmospheric post-rock caracteristica trupei. Primul single, "A Father's Son", este acompaniat de un videoclip spectaculos filmat in North Yorkshire.

Formată in 2006, Traum (loft rock, Bucuresti) este alcatuita in prezent din Mihai Andrei (voce, bas), Alexandru "Gigi" Catrina (chitara, voce) si Eduard "Dedi" Grigoroiu (tobe, voce). Numele trupei provine din limba germana si inseamna vis. Dupa primul EP, "The Debut After They Disbanded", Traum isi sisteaza activitatea, in favoarea altor proiecte. Anul 2010 aduce insa schimbari majore, formatia pregatind un comeback concertistic si un nou EP: "I Once Knew A Man Who Ate A Tornado".


Anthony Hopkins dezvăluie secretele exorcismului în "Ritualul"

După cutremurătorul rol din "Tăcerea Mieilor", Anthony Hopkins se întoarce la genul horror în "Ritualul" , o poveste despre puterea răului. Filmul are premiera pe marile ecrane din 11 martie în cinematografele Hollywood Multiplex (Bucuresti si Oradea), Movieplex, The Light Cinema, Odeon Cineplex (Cluj) si in reteaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Baia Mare, Timisoara, Bacau).

Având la bază cartea scrisă de Mat Baglio, "The Rite: The Making of a Modern Exorcist", "Ritualul" este un film terifiant despre felul cum Diavolul reuşeşte să îşi găseasca adepţi chiar si în cel mai sfânt loc de lume.

Student la teologie, Michael Kovak (Colin O'Donoghue) este trimis la Vatican pentru a studia exorcismul. La un moment dat, el îl întâlneşte pe Parintele Lucas (Anthony Hopkins), un preot faimos pentru miile de exorcizări pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Ajuns faţă în faţă cu un caz de ,,posedare" atât de violent încât şi Parintele Lucas pare să fie depăşit, Michael începe să vadă că dincolo de explicabil există fenomene pe care nimeni nu le poate controla şi înţelege. Răul i se dezvăluie tânărului în cea mai pură formă, cu o agresivitate de nedescris, şi îl aduce în punctul în care un singur lucru îl mai poate salva.

"Ritualul este bazat in totalitate pe fapte reale. Eu nu stiam nimic despre aceste lucruri terifiante, pana in momentul in care am citit scenariul si am aflat ca insusi Papa Benedict al XVI-lea a chemat la Vatican cat mai multi oameni dispusi sa studieze si sa practice exorcismul. Am fost uimit si m-am documentat mult pentru a putea reda cat mai bine personajul Parintelui Lucas", mărturiseşte Anthony Hopkins.

"Ritualul", o productie Warner Bros. Pictures, este distribuit in Romania de MediaPro Distribution.


"Muzica la Palatele Brâncoveneşti" - ediţia a III-a

Din luna martie Palatul Mogoşoaia, găzduieşte cea de-a III a ediţie a Stagiunii "Muzica la Palatele Brâncoveneşti", proiect distins cu Premiul Uniunii Criticilor Muzicali la Gala Premiilor Forumului Muzical Român.
După succesele anilor precedenţi, în care Sala scoarţelor din Palatul Mogoşoaia a fost arhiplină, anul acesta Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti colaborând cu Institutul Polonez, Centul Cultural al Republicii Ungaria şi cu Institutul Cultural Român propune iubitorilor artei sunetelor 12 recitaluri care se vor desfăşura în perioada 13 martie - 16 octombrie.

În anul 2011 stagiunea are mai multe coordonate: promovarea muzicii lui Franz Liszt (200 de ani de la naştere), a lui George Enescu (130 de ani de la naştere), a lui Bela Bartok (130 de ani de la naştere), a lui Ignacy Jan Paderewski (70 de ani de la moarte), a lui Mihail Jora (120 de ani de la naştere), promovarea muzicii vechi româneşti, iniţierea unei integrale a Trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven şi promovarea laureaţilor Concursului "Drumul spre celebritate".
În anul 2011 Stagiunea "Muzica la Palatele Brâncoveneşti" îşi dezvoltă anvergură internaţională, artişti importanţi precum: pianiştii Istvan Kassai şi Michal Szymanowski, vor încânta publicul Palatului de la Mogoşoaia. Şi alte nume importante ale artei interpretative şi-au anunţat participarea - Cvartetul "Arcadia", Ansamblul Musica Viva, soprana Sorina Munteanu, pianiştii Ilinca Dumitrescu, Lucian Velciu, Adriana Toacsen, violoncelista Magdalena Moroşanu, violonistul Ladislau Csendes, Studioul de Muzică Veche.

Structura întregii stagiuni "Muzica la Palatele Brâncoveneşti", editia a III-a:


Duminică 13 Martie 2011, ora 17- Recital pianistul Istvan Kassai (Ungaria) Program: Franz Liszt, Ferenc Erkel, Mihály Mosonyi şi Béla Bartók

Partener - Centrul Cultural al Republicii Ungare

Duminică 20 Martie 2011, ora 17 - Recital Cvartetul Arcadia

Program: Béla Bartók şi George Enescu

Partener - Institutul Cultural Român

Duminica 3 aprilie 2011, ora 17 - Recital pianistul Lucian Velciu

Program: George Enescu, Franz Liszt şi Ludwig van Beethoven

Duminică 17 aprilie 2011, ora 17 - Recital Raluca Oprea (soprană), Vasile Macovei (fagot) şi Ilinca Dumitrescu (pian).

Program: Franz Liszt şi Mihail Jora

Duminica 1 mai 2011, ora 17 - Recital pianistul Michal Szymanowski

Program: Ignacy Jan Paderewski şi Franz Liszt

Partener - Institutul Polonez

Duminica 15 mai 2011, ora 17 - Recital Sorina Munteanu (soprană) şi Vasilica Stoiciu Frunză (pian)

Program: lieduri de Gustav Mahler

Duminica 5 iunie 2011, ora 17 - Recital Raluca Stratulat (vioară), Magdalena Moroşanu (violoncel) şi Adriana Toacsen (pian)

Program: Ignacy Jan Paderewski şi Franz Liszt

Partener - Institutul Polonez

Duminica 12 iunie 2011, ora 17 - Recital Ladislau Csendes (vioară) şi Dolores Chelariu (pian)

Program: Franz Liszt

Partener - Centrul Cultural al Republicii Ungare

Duminica 18 septembrie 2011, ora 17 - Concert Studioul de Muzică Veche: Georgeta Stoleriu (soprană), Robert Dumitrescu (viola da gamba), Anca Iarosevici (viola de gamba) şi Verona Maier (clavecin).

Duminica 25 septembrie 2011, ora 17 - Recital Ansamblul Musica Viva: Alexandru Mălaimare (vioară), Florin Mitrea (violoncel) şi Andreea Butnaru (pian). Integrala Trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven (I)

Duminica 2 octombrie 2011, ora 17 - Concertul Laureţilor Concursului "Drumul spre celebritate" ediţia I. Locul I - Clarinetistul Ioan Radu Greluş, Locul al II lea - Violoncelistul Octavian Alin Lup, Locul al III lea - Cvartetul "Eufonia" din Cluj Napoca. La pian: Verona Maier şi Ovidiu Lup. Program: Igor Stravinski, Bohuslav Martinu, Francis Poulenc, Johannes Brahms şi Ludwig van Beethoven.

Duminica 16 octombrie 2011, ora 17 - Recital Ansamblul Musica Viva: Alexandru Mălaimare (vioară), Florin Mitrea (violoncel) şi Andreea Butnaru (pian). Integrala Trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven (II)

Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, opţional se va asigura transport de la Piaţa Chibrit, staţia de metrou 1 Mai, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 6 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16.