Moartea avocatului Sorin Anton din Braşov, specializat în dreptul penal al afacerilor, a fost violentă, au stabilit procurorii

Autor: Mediafax 10.03.2011

Raportul preliminar al autopsiei în cazul avocatului din Braşov Sorin Anton care a fost găsit înjunghiat în locuinţa sa relevă că moartea bărbatului a fost violentă, în urma unei plăgi înjunghiate care i-a atins plămânul stâng şi inima, însă rănile "ar fi putut fi autoproduse".

Procurorul Claudiu Sandu, purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că raportul preliminar al medicilor legişti arată că moartea avocatului Sorin Anton, în vârstă de 47 de ani, a fost violentă, în urma unei plăgi înjunghiate, penetrante, lanivelul hemitoracelui stâng.

"Plaga înjunghaită, care a fost produsă cu un obiect ascuţit, posibil cuţit, a penetrat organe interne, plămân şi cord. Având în vedere localizarea leziunilor, acestea ar fi putut fi autoproduse", a spus reprezentantul Parchetului, citând raportul medicilor legişti.

Expertiza medico-legală în acest caz va fi finalizată în termen de aproximativ două săptămâni, iar în prezent sunt audiate rude ale avocatului, precum şi colegi ai acestuia.

Soţia avocatului, Carmen Anton, este în continuare internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Braşov, unde se află sub tratament cu sedative, în urma unui şoc. Ea va fi audiată de procurori peste câteva zile, după ce va fi externată.

Conducerea Baroului Braşov a anunţat că va deschide o anchetă paralelă pentru a afla ce dosare avea în lucru avocatul braşovean şi dacă ar putea avea legătură cu moartea sa.