ThyssenKrupp va livra scările, trotuarele rulante şi lifturile la Pasajul Basarab

Autor: Mediafax 10.03.2011

ThyssenKrupp Elevator va livra scările, trotuarele rulante şi ascensoarele pentru proiectul Pasajului Basarab din Bucureşti, printr-un contract de 2,5 mil. euro, cel mai mare acord încheiat până în prezent în România de divizia de ascensoare a grupului industrial german ThyssenKrupp.

"Contractul a fost semnat în ianuarie şi trebuie să se finalizeze în vară", a declarat directorul general al ThyssenKrupp Elevator România, Cristian Bourceanu. El a precizat că acordul a fost încheiat cu asocierea FCC (Spania)-Astaldi (Italia), contractorul general al proiectului de realizare a pasajului.

Contractul prevede livrarea a patru scări rulante şi a patru ascensoare pentru accesul la staţia multimodală de pe podul hobanat, dar şi a şase trotuare rulante, care vor face legătura între peronul Gării de Nord şi baza scărilor rulante.

ThyssenKrupp Elevator România vrea să-şi extindă operaţiunile prin preluarea portofoliului de contracte de întreţinere a ascensoarelor de la unii jucători locali şi şi-a propus să revină în acest an la rulajul de 27 mil. lei (6,4 mil. euro) înregistrat în 2009.