Blejnar: Sistemul nu s-a curăţat odată cu anchetarea celor 40 de angajaţi din vămi

Autor: Mediafax 13.03.2011

Sistemul nu s-a "curăţat" odată cu anchetarea celor 40 de angajaţi din Vămi, iar dacă banii au "mers" mai departe, acele persoane vor fi identificate, consideră preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, care este convins că există indicii de corupţie şi în alte segmente ale administraţiei fiscale, scrie Mediafax.

Întrebat dacă acţiunile organelor de urmărire penală, prin care sunt anchetaţi pentru corupţie 40 de angajaţi din Autoriatea Naţională a Vămilor (ANV), sunt suficiente pentru "curăţarea" sistemului, Blejnar a răspuns negativ.

"Eu mă bazez pe faptul că ... sunt convins de fapt că mai există indicii ale organelor de urmărire penală care să facă asemenea verificări şi în alte segmente ale administraţiei fiscale româneşti. Ori că este vorba de Vamă, ori că vorbim de Gardă, ori că vorbim de direcţiile generale ale finanţelor publice", a spus Blejnar la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

El a spus că are anumite informări de la structurile abilitate ale statului că anumiţi funcţionari din Vamă, cât şi din Garda Financiară nu-şi "fac treaba aşa cum zice litera legii".

Vorbind despre ANV, Blejnar a arătat că încă din luna ianuarie a dispus direcţiei generale de audit din cadrul ANAF să investigheze, în limita competenţelor, activitatea derulată la cele opt direcţii vamale regionale din ţară.

"Aştept în următoarele două sau trei săptămâni raportul. În funcţie de acest raport voi lua măsuri. Însă noi nu avem competenţe de a investiga activităţile de natură penală a angajaţilor noştri. Pentru aceasta există instituţii ale statului abilitate", a precizat Blejnar.Citiţi mai mult despre situaţia corupţiei din vămi pe www.mediafax.ro