Un director al SIF Muntenia a câştigat 1.500 de euro într-o lună din speculaţii pe Bursă

Autor: Adrian Cojocar 14.03.2011

Florin Dănuţ Buzatu, unul dintre directorii executivi ai Muntenia Invest, firma care administrează activele SIF Muntenia (SIF4), a vândut la finele săptămânii trecute un pachet de 100.000 de titluri ale SIF Muntenia pe care a încasat 71.150 de lei (17.000 de euro). El cumpărase respectivul pachet în urmă cu o lună de zile la un preţ cu circa 9% mai redus, astfel că din diferenţele de preţ la achiziţie şi vânzare a câştigat circa 6.140 de lei (1.470 de euro) în decurs de o lună.

Tranzacţiile s-au derulat prin firma de intermediere Broker Cluj (BRK).

Acţiunile SIF Muntenia s-au apreciat destul de puternic luna aceasta după ce conducerea societăţii a propus un dividend brut de 0,05 lei, în creştere cu 25% faţă de anul precedent ce corespunde unei rate de distribuire de asemenea în creştere.

Randamentul din dividende pentru acţiunile SIF Muntenia este unul dintre cele mai mari de pe Bursă, respectiv de aproape 7% raportat la preţul acţiunilor de astăzi, de 0,7145 lei.

Cu toate acestea, de regulă, după trecerea datei de înregistrare, acţiunile se corectează pentru că de la data ex-dividend acţionarii nu mai încasează dividendele aferente anului curent.