Negoiţă: Blejnar face abuz fără precedent trecând la executarea mea silită

Autor: Mediafax 14.03.2011

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă susţine, pe blogul său, că Sorin Blejnar "face un abuz fără precedent" trecând la executarea sa silită, întrucât are un proces pe rol cu ANAF şi trebuie aşteptată decizia definitivă a instanţei.

"Sincer vă spun, am ezitat un pic înainte de a pune aceste rânduri pe... blog. Trăind cu impresia că România este un stat de drept, speram până în această dimineaţă că fiecare român are dreptul la justiţie. Se pare că nu este aşa, iar într-un stat în care mi se răpeşte şi acest drept, nu văd ce rost ar mai avea ca eu să mă abţin de la comentarii până când justiţia se va pronunţa", scrie Negoiţă.

El precizează că l-a văzut pe Sorin Blejnar în emisiunea de la Pro TV şi a rămas surprins de faptul că, "în loc să explice cum de a ajuns în postura de cea mai controversată persoană din România, şeful ANAF din România raporta realizări demne de vremurile cincinalului realizat în patru ani şi jumătate".

"Incredibil a fost faptul că, în loc ca instituţia pe care o conduce să mă anunţe personal în ceea ce priveşte demersurile întreprinse în raport cu persoana mea, s-a ales în schimb anunţul televizat, un alt abuz din lunga serie ANAF. Astfel, am aflat şi eu, uitându-mă la televizor, că printre «realizările» acestui domn controversat, ca să nu-l numesc altfel, mă număr şi eu. Chiar dacă nu a avut curajul să-mi rostească numele în direct la televizor, domnul Blejnar a avut grijă să confirme ulterior, cum altfel decât pe surse, că persoana căreia îi vor fi executate silit bunurile sunt eu. Mă simt nevoit să vă spun şi ceea ce domnul Blejnar nu a avut curajul, buna-credinţă sau moralitatea să vă spună", adaugă vicepreşedintele PSD.

El susţine că şeful ANAF nu a spus că tot ceea ce a anunţat "cu surle şi trâmbiţe" ca fiind o victorie a instituţiei pe care o conduce este, de fapt, "un abuz, o încălcare a legii, cu un profund substrat politic". Citiţi mai mult despre executarea silită a lui Robert Negoiţă pe www.mediafax.ro