Comcm Constanţa reia investiţiile şi vede stabilizarea afacerilor

Autor: Adrian Cojocar 14.03.2011

Producătorul de materiale de construcţii Comcm Constanţa (CMCM), controlat de SIF Transilvania şi fostul arbitru Constantin Frăţilă, are pentru acest an un buget de investiţii în valoare de 2,8 mil. euro, unul dintre cele mai mari din ultimii ani, deşi nu vede o relansare a afacerilor în acest an.

Banii ar urma să fie alocaţi pentru achiziţionarea unor echipamente noi de lucru, pentru construirea ansamblului de locuinţe din Constanţa în cadrul unui proiect pe care-l realizează cu primăria şi pentru modernizarea hotelului şi a sediului administrativ. În 2010 valoarea investiţiilor realizate de Comcm s-a cifrat la numai 816.000 de lei (193.000 de euro).

Conducerea companiei şi-a bugetat pentru 2011 o cifră de afaceri de 29,3 mil. lei, cu 2% sub nivelul realizat anul trecut, însă estimează că va înregistra un profit net de 1,74 mil. lei după ce în 2010 s-a menţinut la limita profita­bilităţii. Câştigul prognozat de companie ar urma să provină în acest an de pe urma reducerii cheltuielilor din exploatare, în principal cele cu personalul, care sunt estimate să se diminueze cu 35%, la 2,83 mil. lei.

Comcm a redus numai anul trecut numărul de salariaţi ai societăţii cu circa 33%, până la 158 de oameni după ce afacerile s-au contractat cu 22,2% pe fondul declinului întregii pieţe de construcţii. Comcm are o capitalizare de 15 mil. euro. SIF Transilvania deţine circa 56% din acţiunile Comcm în timp ce familia Frăţilă deţine o participaţie de peste 40%.