ALD vinde maşinile recuperate de BRD

Autor: Ciprian Botea 15.03.2011
BRD Finance şi BRD Sogelease, companii membre ale grupului BRD SocGen, îşi vând autovehiculele recuperate de la clienţii rău-platnici prin intermediul ALD Automotive, filiala specializată în leasing operaţional a grupului controlat de francezii de la Société Générale.
Vehiculele rulate vândute de cele două companii sunt autovehicule de pasageri şi comerciale cu masa mai mică de 3,5 tone. Autovehiculele vor fi comercializate prin inter­mediul unei platforme online, la care potenţialii cumpărători au acces după completarea unui formular electronic.
Platforma a fost fost lansată în mai anul trecut, fiind destinată iniţial comercializării autovehiculelor returnate de clienţii ALD Automotive la finalul contractului de leasing operaţional. Compania a vândut anul trecut 793 de vehicule rulate prin această platformă şi se aşteaptă ca numărul acestora să crească la 2.300 de unităţi în 2011. BRD Sogelease afişează pe site-ul propriu circa 250 de maşini şi echipamente reposedate.
Firmele de leasing au recuperat în ultimii doi ani zeci de mii de maşini şi echipamente de la clienţii care nu şi-au mai plătit ratele, principala activitate a lor devenind revânzarea acestor bunuri în condiţiile în care finanţările noi s-au prăbuşit.