Boc se recunoaşte învins. Aduce străini care să îi facă planificarea economică

Autor: Barbulescu Ovidiu 16.03.2011

Guvernul a decis, miercuri, la recomandarea Băncii Mondiale, să constituie un comitet de planificare strategică şi monitorizare a politicilor sociale şi economice, care să fie format din experţi români şi străini neremuneraţi şi care să funcţioneze în coordonarea directă a premierului, informează Mediafax.

Constituirea comitetului a fost decisă pe baza unui memorandum prezentat în şedinţa de miercuri a Guvernului, au declarat surse oficiale.

"Comitetul va fi format din experţi români şi străini, neplătiţi pentru activitatea lor, care vor furniza, la cerere, expertiză pentru planificarea strategică a politicilor publice. Noua structură este formată la recomandarea Băncii Mondiale", au arătat sursele.

Agenţia Mediafax a anunţat, la începutul lunii ianuarie, după o întâlnire a premierului Emil Boc cu Philippe Le Hourerou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru regiunea Europa şi Asia Centrală, că reprezentanţii Guvernului şi cei ai Băncii Mondiale au convenit să înceapă aplicarea planului de acţiuni elaborat în urma recomandărilor instituţiei financiare şi care urmăreşte, în principal, simplificarea mediului de afaceri şi reducerea birocraţiei.

Planul va fi derulat de un grup de lucru, ai cărui membri vor avea asistenţa tehnică a Băncii Mondiale, inclusiv cu experţi străini. Grupul de lucru va monitoriza şi viitoarele proiecte de investiţii finanţate de Banca Mondială în România, au declarat atunci surse guvernamentale.