Vremea în weekend

Ziarul Financiar 17.03.2011

Vremea se răceşte, iar la sfârşitul săptămânii sunt aşteptate ploi pe tot teritoriul ţării, potrivit ANM. Temperaturile neobişnuit de mari din ultima perioadă şi ploile prognozate pentru zilele următoare au dus la o atenţionare hidrologică de cod galben de inundaţii.

Până la sfârşitul săptămânii temperaturile vor scădea şi vom avea parte de o vreme închisă, cu maxime între 4 şi 10 grade, normale pentru a doua jumătate a lunii martie. În Moldova şi la munte s-au putea să ningă, iar în restul ţării vor fi ploi torenţiale cu posibile descărcări electrice. Vineri, temperaturile vor continua să scadă, maximele vor fi între 5 şi 15 grade, iar cerul va fi noros pe tot teritoriul ţării.

Pentru că ne aflăm într-o perioadă de tranziţie, ploile vor oscila între furtuni de vară şi ploi slabe, dar continue, specifice anotimpurilor răcoroase, a declarat pentru gândul meteorologul de serviciu al ANM.

Vremea neobişnuit de caldă de care am avut parte până acum, cu maxime de 22 de grade, dar şi ploile din perioada care urmează ar putea creşte nivelurile unor râuri din vestul şi sudul ţării. Institutul Naţional de Hidrologie a instituit cod galben de inundaţii pentru râurile: Crasna, Barcău, Crişul Negru, Crişul Alb, Timişul superior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiul şi afluenţii săi, dar şi afluenţii Oltului inferior.