Vrei sa lucrezi in strainatate? Ti-ar ajunge salariul sa traiesti in Suedia, Elvetia sau Portugalia?

Autor: inCont.ro 18.03.2011

Anunturile de joburi pentru romanii care vor sa se angajeze in strainatate sunt extrem de tentante, in special pentru salariile cu mult peste ceea ce se ofera in Romania. Si in conditiile in care piata muncii din Romania nu s-a reglat inca, romanii sunt dispusi sa se angajeze in strainatate chiar si pe salarii care depasesc cu putin mia de euro, in speranta ca se vor imbogati peste hotare. Nu iau in calcul, insa, ca in unele tari, viata este cu mult mai scumpa decat in Romania si ca, in unele situatii, se pot intoarce in tara mai saraci decat au plecat.

Daca pana in urma cu cativa ani, tarile care ofereau cele mai multe posibilitati de angajare pentru romani erau Spania si Italia, acum multe anunturi de recrutare vin din partea angajatorilor din tarile nordice, Elvetia, Germania sau Marea Britanie.
Tari in care, in general, costurile cu locuitul si mancarea sunt destul de piperate comparativ cu cele din Romania, iar un salariu de 1.500-2.000 de euro pe luna poate sa fie insuficient si pentru cheltuielile zilnice si pentru a pune un ban deoparte pentru familia lasata in tara.

De aceea, este bine ca romanii care vor sa incerce mirajul strainatatii sa se documenteze inainte de a pleca, pentru a se asigura ca din salariul castigat vor putea sa se intretina. Despre cat de scump este sa traiesti in tari precum Suedia, Elvetia sau Portugalia cititi pe www.incont.ro.