Est-europenii joacă Twist

Autor: Pop Ioan 18.03.2011

În perioada 17-24 martie se desfăşoară la Berlin colocviul de artă contemporană est-europeană "Twist". Proiectul, sprijinit de Institutul Cultural Român "Titu Maiorescu" din Berlin, în parteneriat cu Collegium Hungaricum şi Institutul Cultural Italian din Berlin, a fost iniţiat de curatoarele italiene Viviana Checchia şi Eleonora Farina.

"Twist" analizează asemănările şi diferenţele de pe scena de artă din Bratistlava şi Bucureşti în ultimii 20 de ani. Prin crearea unui "open office" cu materiale despre arta contemporană, publicul are acces la o selecţie subiectivă, dar relevantă a lucrărilor de artă contemporană din România şi Slovacia.

Vineri, 18 martie, de la orele 18.00, se desfăşoară la Collegium Hungaricum o masă rotundă, moderată de curatoarea Rita Kálmán, de la Muzeul Naţional de Artă din Budapesta, la care sunt invitaţi Raluca Pop, Lia Perjovschi (in fotografie), Omar Mirza, Michal Murin.

În perioada 19-24 martie au loc prezentări video ale artiştilor Peter Barényi, Radeq Brousil, Ştefan Constantinescu, Pavlina Fichta Čierna, Dan Mihălţianu, Olivia Mihălţianu, Maja Štefančikova, Jaroslav Varga, Călin Dan şi Magda Stanová, la galeriile 91mQ şi Uqbar.