Un membru CA al SIF Oltenia este suspectat că ar fi prejudiciat firme din portofoliul societăţii

Autor: Musgociu Stefan-Pompi 18.03.2011

Teodor Buzatu, membru CA şi director al Departamentului Portofoliu SIF Oltenia, este suspectat că a favorizat încheierea unor contracte între societăţi deţinute de membri ai familiei sale şi firme controlate de SIF, prin care companiile din urmă au fost prejudiciate, potrivit unui raport de audit.

SIF Oltenia (SIF5) a transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB) un raport de audit intern, realizat în urma unor sesizări anonime care reclamau anumite situaţii legate de activitatea lui Buzatu pe poziţia de director coordonator.

Deşi în raport se menţionează că reclamaţiile au venit din partea unui grup de acţionari ai SIF Oltenia, Gheorghe Blidaru, membru CA al SIF, a declarat că sesizările au fost anonime, fiind transmise prin e-mail.

"Noi am vrut să fim cât se poate de transparenţi şi să facem o verificare, de aceea am dispus un control al auditorului intern", a precizat Blidaru.

Raportul de audit intern a fost analizat în data de 10 martie de ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia, iar în urma dezbaterilor Buzatu a demisionat din poziţia executivă, rămânând, însă, administrator.