O aeronavă Tarom pleacă spre Tokio pentru repatrierea unor cetăţeni români

Autor: Mediafax 18.03.2011

MAE anunţă plecarea unei aeronave Tarom spre Tokyo, pentru repatrierea cetăţenilor români care au solicitat acest lucru, menţionând că avionul are programată decolarea din capitala niponă spre Bucureşti sâmbătă, la ora locală 15.20, informează Mediafax.

"Guvernul României va suporta jumătate din costurile biletelor de avion pe această cursă comercială specială, cetăţenii români urmând să acopere cealaltă jumătate, atât pentru adulţi, cât şi pentru copiii cu vârste între 1-14 ani. Copiii sub 1 an vor călători gratuit. Măsura face parte din planurile de acţiune puse în aplicare de către statul român pentru repatrierea în condiţii de deplină siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în zone critice", se arată într-un comunicat al MAE.

MAE recomandă în continuare cetăţenilor români aflaţi în Japonia să se înscrie în Registrul Unic al Ambasadei României, astfel încât să fie în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.