Un grup de clienţi nemulţumiţi ai BCR trebuie să plătească cheltuieli de judecată de 56.000 lei

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax 20.03.2011

Un grup de clienţi nemulţumiţi ai BCR trebuie să plătească cheltuieli de judecată de 56.267 de lei, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins irevocabil cererea formulată de casa de avocatură Piperea şi Asociaţii pentru suspendarea plăţii ratelor la credite, întrucât a considerat-o nefondată.

În acest dosar sunt implicate peste 200 de persoane, iar prima decizie în acest caz a fost luată la data de 15 noiembrie, când Tribunalul Bucureşti a decis respingea cererilor de emitere a ordonanţei preşedinţiale şi de obligare a BCR la plata cheltuielilor de judecată, ca fiind neîntemeiate.

"Banca nu a dorit să se ajungă la astfel de acţiuni în instanţă. Este regretabil că au fost create artificial aşteptări nerealiste care pentru clienţi înseamnă timp şi bani pierduţi", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii BCR.

Ei afirmă că acei clienţi care au dificultăţi de rambursare trebuie să vină să discute cu banca şi să caute o soluţie potrivită, acceptabilă de ambele părţi, în funcţie de mai mulţi factori, printre care situaţia actuală a venitului, valoarea garanţiilor şi istoricul de plată al fiecărei persoane.

Avocatul Gheorghe Piperea nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia Curţii de Apel Bucureşti, iar avocatul Petre Piperea nu a dorit să facă nicio declaraţie.