Gaddafi ameninţă "coaliţia cruciaţilor": "Sunteţi nişte terorişti! Acest atac este nejustificat"

Autor: Traian Terzianm 20.03.2011

Liderul libian Muammar Gaddafi a avut duminică mai multe intervenţii publice prin care acuza trupele Occidentului de terorism şi tentative de furt al petrolului. "Sunteţi nişte terorişti! Nu vă vom lăsa să ne luaţi petrolul. Vom continua războiul până la sfârşit", a afirmat Gaddafi pe canalele media oficiale, după bombardamentele lansate de ONU sâmbătă şi duminică, care au vizat principalele baze militare ale colonelului, scrie The Jerusalem Post.

"Va fi un război lung, dar victoria este a mea. Nu voi lăsa petrolul să ajungă în mâinile francezilor, britanicilor şi americanilor. Vom termina orice aliat al coaliţiei cruciaţilor", a anunţat duminică colonelul Muammar Gaddafi într-un discurs la televiziunea de stat din Libia.

Atacul din partea ONU a început printr-un prim raid aerian care a fost efectuat de francezi fiind urmat de atacurile forţelor Marii Britanii şi SUA care au lansat 110 rachete Tomahawk. Sâmbătă, avioanele britanice au decolat de la baza Marham, parcurgând aproximativ 5000 de kilometri pentru a ataca principalele baze militare ale lui Gaddafi..


"Bombardamentele aeriene şi atacurile cu rachete vor continua asupra mai multor obiective civile de la Zuara, Tripoli, Sirt şi Benghazi", a precizat agenţia oficială libiană, JANA, citând un purtător de cuvânt al forţelor armate.