Spitalul Arcadia Iaşi, afaceri de 3,5 mil. €

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax 20.03.2011

Arcadia Hospital, inaugurat în iunie 2010 la Iaşi, a revizuit în creştere estimarea privind afacerile din primul an de activitate, de la 3,5 milioane de euro la peste 4 milioane deeuro, datorită investiţiilor de peste 20 de milioane de euro în unităţi, care au dus la creşterea numărului de pacienţi.

"Până în momentul de faţă, la nouă luni de la deschidere, Arcadia Hospital a depăşit deja suma de 3,5 milioane de euro cifră de afaceri, astfel că previziunile iniţiale vor fi depăşite până la încheierea primului an de activitate. Cifra de afaceri esti­mată pentru această pe­rioadă este de peste patru mi­lioane de euro", a declarat direc­torul de dez­voltare şi comunicare, Mihaela Calcan.

Arcadia Hospital include o policlinică, un spital multi­dis­ci­plinar, o unitate spitalicească de car­diologie intervenţională şi o di­vizie de servicii medicale mo­bile.

De asemenea, sub acelaşi brand operează de trei ani clinica de imagistică Arcadia Medical Center.

Grupul de unităţi medicale este controlat de familia Fiter­man, care deţine pro­ducătorul de medicamente Fiterman Pharma.

"Reţeaua de centre medicale Arcadia va fi completată cu două noi policlinici, situate în două zone diferite ale oraşului. Noile policlinici Arcadia vor avea împreună peste 40 de cabinete medicale de diverse specialităţi şi vor găzdui farmacii din reţeaua Fiterman. Termenul de finalizare al proiectului este începutul anului viitor", a adăugat Calcan. Investiţiile vor fi susţinute prin fondurile proprii ale investitorilor şi prin împrumuturi bancare. Reţeaua Arcadia are în prezent peste 250 de angajaţi şi aproximativ 150 de colaboratori.

În ultimii ani mai mulţi investitori au alocat bani pentru afaceri medicale. De asemenea fonduri puternice de investiţii au achiziţionat reţele de clinici şi spitale.