Buffett: Cutremurul din Japonia, un "eveniment extraordinar" care creează o oportunitate de cumpărare

Autor: Adrian Voicu 21.03.2011

Miliardarul american Warren Buffett consideră că cutremurul devastator din Japonia reprezint un eveniment extraordinar ce creează oportunităţi de cumpărare a acţiunilor companiilor japoneze, scrie Reuters.

A treia economie din lume, Japonia se confruntă în prezent cu depăşirea crizei de la centrala nucleară din Fukushima şi cu o creştere a yenului ce a putut fi ţinută sub control doar cu o intervenţie concertată a G7.

"Va fi nevoie de ceva timp pentru reconstrucţie, dar nu va schimba viitorul economic al Japoniei", a declarat Buffett luni, într-o vizită la o fabrică sud-coreeană condusă de o companie deţinută de unul dintre fondurile sale de investiţii".

"Dacă aş fi deţinut acţiuni japoneze, cu siguranţă nu le-aş vinde".

"Frecvent, ceva din cer precum acesta, un eveniment extraordinar crează în mod real o oportunitate de cumpărare. Am văzut asta întâmplându-se în Statele Unite, am văzut întâmplându-se în întreaga lume. Nu cred că Japonia va fi o exceptţie", a declarat investitorul în vârstă de 80 de ani supranumit "oracolul de la Omaha", pentru strategiile sale investiţionale care s-au dovedit de succes.

Indicele bursier japonez Nikkei a avansat vineri cu 2,7%, încurajat de susţinerea venită din partea G7, recuperând astfel o parte din căderea de 10 procente provocată de cutremurul de vineri.