PNL se retrage de pe proiectul de înfiinţare a Comisiei Petrom

Autor: Mediafax 21.03.2011

Plenul Camerei a decis, luni, cu 92 de voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi patru abţineri, să amâne cu o săptămână dezbaterea proiectului de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru verificarea respectării prevederilor contractului de privatizare în cazul Petrom.

Propunerea de amânare cu o săptămână a fost avansată de viceliderul grupului PSD Aura Vasile şi a fost susţinută de liderul grupului PDL Mircea Toader, argumentul constând în necesitatea ca liderii de grup să se pună de acord asupra conţinutului proiectului de hotărâre privind înfiinţarea acestei comisii.

Pe de altă parte, liderul grupului PNL Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că, în urma deciziei luate cu majoritate de voturi în cadrul grupului, deputaţii liberali care au semnat ca iniţiatori proiectul de hotărâre privind constituirea comisiei îşi retrag semnăturile. Tăriceanu a explicat gestul liberalilor precizând că privatizarea Petrom este una dintre puţinele făcute prin lege şi că "secretele" acesteia pot fi căutate în proiectul de lege.