Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Constanta Catalina Apostoiu , Bogdan Cojocaru 22.03.2011

Grupul Lactalis a anunţat achiziţionarea unui pachet suplimentar de 15,3% din acţiunile Parmalat în vederea majorării participaţiei deţinute în cadrul celei mai mari companii italiene de produse lactate la 29%, scrie Bloomberg.

Miniştrii europeni de finanţe au anunţat noi măsuri de combatere a crizei datoriilor în faţa criticilor BCE că aceştia nu depun suficiente eforturi pentru ca şocurile bugetare să nu ameninţe moneda euro, scrie Bloomberg.
Preţurile locuinţelor din SUA au atins cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, scrie The Telegraph. Preţul mediu al unei locuinţe existente din SUA a coborât la 156.100 $ (110.200 de euro) în februarie, cel mai scăzut nivel din 2002.
Planul statului canadian de a vinde compania Atomic Energy of Canada Limited (AECL) ar putea prezenta riscuri, prin pierderea de expertiză, pentru clienţii tehnologiei nucleare CANDU, folosită şi pentru reactoarele de la centrala de la Cernavodă, avertizează o asociaţie a inginerilor din Canada.
Cea mai înaltă instanţă judecătorească germană a condamnat Deutsche Bank la plata unor despăgubiri de 541.000 euro unui client pentru că nu şi-a respectat obligaţia de consiliere privind riscurile unor produse financiare, iar sentinţa ar putea reprezenta un precedent judiciar.