Doi deputaţi PDL vor referendum pentru "naţionalizarea Petrom"

Autor: Emma Toader 23.03.2011

Deputaţii PDL Daniel Oajdea şi Adrian Gurzău au declarat, miercuri, că, dacă nu va fi înfiinţată o comisie parlamentară de anchetă privind privatizarea Petrom, intenţionează să se implice în strângerea de semnături pentru referendum naţional privind răscumpărarea acţiunilor companiei.

"În cazul în care nu va fi înfiinţată comisia de anchetă, în cazul în care acest demers al nostru nu are o finalitate şi suntem blocaţi, suntem hotărâţi să facem o campanie de strângere de semnături privind instituirea unui referendum naţional privind răscumpărarea acţiunilor Petrom", a precizat, într-o conferinţă de presă, Adrian Gurzău.

La rândul său, Daniel Oajdea a spus că la Petrom privatizarea a fost făcută "în mod suspect" şi că se aşteaptă ca "soldaţii şpăgii" să atace iniţiativa sa de înfiinţare a unei comisii de anchetă. "Privatizarea a fost făcută cadou, acolo s-au luat comisioane de sute de milioane de euro. De aceea, mă aştept ca o parte din soldaţii şpăgii să atace acest demers (înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă - n.r.), încercând să-l blocheze", a precizat Oajdea.

Oajdea şi Gurzău au recunoscut că nu au informat conducerea PDL despre intenţia lor de a strânge semnături pentru un referendum naţional pe tema "răscumpărării acţiunilor Petrom", în cazul în care va fi blocat demersul lor de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă.