Cum va fi vremea in aprilie - VIDEO

Ziarul Financiar 23.03.2011

Primavara s-a lasat asteptata si se va "juca" cu noi si in urmatoarele trei luni. Meteorologii anunta ca in unele zile temperaturile maxime vor atinge 9 sau 10°C, dar vor fi si zile cu maxime de 25°C.

De 1 Mai in schimb, vestile sunt ceva mai bune. Meteorologii anunta incalzire, insa tin sa precizeze ca avem de-a face cu cea mai instabila luna a primaverii.

In luna aprilie, regimul termic al aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a tarii, exceptand nord-vestul, sud-vestul si local sudul teritoriului, unde valorile termice pot fi sub normele climatologice, anunta ANM.

In luna aprilie, valorile medii anuale ale aerului se situeaza in general intre 10/12°C in zonele sudice si vestice ale tarii, 8/10°C incentrul si nordul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei, 6/8°C in Maramures. In aceasta luna, se remarca o intensitate a precipitatiilor, ca urmare a aparitiei averselor de ploaie.

Cantitatile de precipitaţii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in sudul, sud-estul si vestul tarii, iar in restul teritoriului, precipitatiile se pot situa peste mediile multianuale.