Primele poze cu eroii de la centrala nucleară de la Fukushima. Doi lucrători au fost spitalizaţi - GALERIE FOTO

Autor: Traian Terzianm 24.03.2011

În interiorul centralei nucleare de la Fukushima un grup mic de oameni lucrează zi şi noapte pentru a împiedica o catastrofă nucleară, informează BusinessInsider.com.

În total sunt 200 de ingineri, oameni de ştiinţă şi voluntari care lucrează în schimburi de câte 50. Ei încearcă să monitorizeze exploziile şi să repare defecţiunile care apar la centrală. Aceşti muncitori eroici sunt expuşi la radiaţii foarte puternice şi riscă să moară oricând.

Centrala nucleară Fukushima Daiichi are şapte bazine dedicate ţevilor de combustibil radioactiv. Şase dintre ele sunt situate deasupra reactoarelor - unde au avut loc incendiile - iar într-o clădire separată se află şi cel de-al şaptelea bazin care a fost afectat de tsunami.

Fiecare clădire a reactoarelor conţine 3.450 de sisteme de ţevi cu combustibil radioactiv şi cel de-al şaptelea bazin deţine 6.291 de astfel de sisteme. Fiecare sistem are 63 de ţevi ceea ce înseamnă că centrala nucleară Fukushima Daiichi conţine peste 600.000 de astfel de ţevi cu combustibil radioactiv care ar putea fi eliminat în atmosferă.

Trei angajaţi ai centralei Fukushima care lucrau la reactorul 3 au fost iradiaţi, a anunţat joi Agenţia japoneză pentru siguranţă nucleară, informează Mediafax citând AFP.

Doi dintre ei au fost spitalizaţi, a precizat agenţia. Aceşti doi anganjaţi au fost "expuşi unui nivel de radiaţii cuprins între 170 şi 180 de milisievert", a declarat Hidekuki Nishiyama, purtător de cuvânt al agenţiei.

Angajaţii lucrau într-o clădire care adăposteşte turbina, o zonă distinctă de clădirea reactorului.