Hillary Clinton: “Armata internaţională va înceta să atace Libia în momentul în care Gaddafi va renunţa la putere”

Autor: Traian Terzianm 24.03.2011

Secretarul SUA, Hillary Clinton, a spus că liderul libian Muammar Gaddafi ar putea face ca acţiunile militare internaţionale din Libia să înceteze doar dacă îşi părăseşte postul, scrie Bloomberg.

"Gaddafi şi-a pierdut dreptul de a conduce în momentul în care şi-a atacat poporul", a declarat Clinton. "Acţiunile militare ale armatelor internaţionale au fost făcute pentru protejarea civililor, nu pentru destituirea lui Gaddafi", a completat aceasta.

De asemenea, secretarul de stat american a precizat faptul că intervenţia armatei internaţionale în Libia a salvat mai multe vieţi.

În plus, în declaraţia sa, Hillary Clinton a cerut democratizare mai mare din partea opoziţiei din Yemen, cerere care se adresează în special preşedintelui Ali Abdullah Saleh, care conduce ţara de 32 de ani şi luptă alături SUA împotriva organizaţiei al-Qaeda.

"Oamenii din Yemen au aceleaşi drepturi ca cei de pretutindeni", a declarat Clinton, precizând că oficialii Statelor Unite şi-au spus punctul de vedere cu privire la guvernul din Yemen, atât în public, cât şi în mod privat.