Cum atrage Forza Rossa clienţi pentru Ferrari: revizii gratuite pentru cel mai scump model al său

Autor: Bogdan Alecu 24.03.2011

Clienţii Ferrari care vor comanda după data de 24 martie un Ferrari FF, vor beneficia de revizie tehnică gratuită timp de şapte ani, aceasta este prima ofertă "specială" lansată de Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piaţa locală de la lansarea brandului italian în România în 2007.

Lansat în cadrul Salonului Auto de la Geneva, noul serviciu este disponibil pentru toţi clienţii ce vor comanda Ferrari Four. Ei vor beneficia de revizie tehnică gratuită timp de şapte ani de la cumpărarea maşinii, serviciul menţinându-se chiar dacă în acest interval proprietarul maşinii se schimbă.

Noul Ferrari Four lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva, în această lună, este primul model de serie cu tracţiune integrală creat de Ferrari, şi totodată primul Ferrari modern care adoptă o caroserie de tip "shooting break". Potrivit oficialilor Ferrari, noul FF va fi cu 20.000 de euro mai ieftin decât Scaglietti, modelul înlocuit de acesta.

FF este dotat cu un motor cu injecţie directă cu o cilindree de 6.262 centimetri cubi care oferă o putere maximă de 660 CP la 8.000 rpm. în plus, noul FF, capabil să găzduiască patru persoane, atinge viteza de 100 km/h în doar 3,7 secunde.

Datorită puterii şi a raportului greutate-putere de 2,7 kg/CP (cel mai bun din segment), împreună cu distribuţia optimă a greutăţii, noul model oferă o manevrabilitate excepţională pe orice suprafaţă de drum (asfalt, zăpadă, pământ, macadam) şi atinge o viteză maximă de 335 km/h. Cutia de viteze cu dublu ambreiaj este amplasată pe puntea spate, în sistem transaxle, pentru o repartiţie optimă a greutăţii maşinii între punţile faţă şi spate.

Forza Rossa, importatorul oficial şi exclusiv Ferrari în România, are alocate 4 unităţi FF pentru acest an. Primul model FF va sosi în România în luna iunie.