Colas: Aşteptăm decizia oficială a CNADNR privind terenurile şi autorizaţiile de construcţie pentru Cernavodă-Medgidia

Autor: Andreea Mioara Neferu 24.03.2011

Constructorul tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, compania franceză Colas, aflată în mijlocul unui scadal în condiţiile în care Anca Boagiu, ministrul transporturilor şi infrastructurii, a declarat că ar putea rezilia contractul pentru respectivul tronson, susţine că în prezent poartă discuţii cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru a găsi soluţii care să le permită francezilor începerea lucrărilor pentru cei 14 kilometri de autostradă pentru care nu a primit autorizaţii şi construcţii.

"Din cei 20 de kilometri ai autostrăzii, doar o secţiune de 5 kilometri a fost primită de Colas pe 12 iulie 2010. Colas şi-a mobilizat toate resursele necesare şi a lucrat în mod activ pe această secţiune începând cu acea dată. Pe 22 martie 2011, terenul şi autorizaţiile de construcţie pentru a doua secţiune de 1,2 kilometri a fost pusă la dispoziţia Colas, permiţându-i să demareze lucrările", potrivit unui comunicat al companiei franceze.

În ceea ce priveşte ceilalţi 14 kilometri din acest tronson, Colas spune că aşteaptă o decizie oficială privind ruta finală, etapă urmată de încredinţarea terenului şi a autorizaţiilor de construcţie.

CNADNR a notificat la începutul săptămânii compania Colas că va rezilia contractul pe Cernavodă-Medgidia dacă până la 15 aprilie nu vor fi rezolvate deficienţele de pe aceasta autostradă.