Tabără: Evaziunea, un domeniu care s-a instalat cu rădăcini bune în România

Autor: Dan Lungu 24.03.2011

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, joi, la Blaj, că evaziunea este un domeniu care "s-a instalat cu rădăcini bune în România", iar în agricultură şi în industria alimentară "este mai pregnantă şi, din păcate, la volume mari", scrie Mediafax Business.

"Este un domeniu care de ani s-a instalat cu rădăcini bune în România, evaziunea. Din păcate, nu numai în agricultură, dar în agricultură şi în industria alimentară ea este mai pregnantă şi, din păcate, la volume mari", a spus Valeriu Tabără, prezent la "Sărbătoarea mierii".

Ministrul Agriculturii a afirmat că, pe lângă evaziune, sunt şi alte probleme complementare care trebuie rezolvate, spunând că va trebui mărită producţia agricolă în România şi apoi va trebui realizat un sistem de fiscalitate specific agriculturii, care să ducă la o transparentizare.

"În primul rând, trebuie să mărim producţia. Este cel mai important lucru. Să nu realizez producţii mici, să mă duc la randamente mari, să realizez calitate. Şi apoi să umblăm la un sistem de fiscalizare cu specificitate pentru agricultură, fiscalitatea să nu creeze o frică producătorului, astfel încât să nu mai fie preocuparea pentru a aduce în negru economia, ci de a o transparentiza. Evaziunea este doar o latură care trebuie rezolvată", a spus Tabără.